Hae tästä blogista

maanantai 30. maaliskuuta 2020

DILA avasi uuden kohtaamispuhelimen


Kohtaaminen on mahdollista myös puhelimessa ja verkossa

(Teksti on julkaistu myös ESS 30.3.2020)

Heti, kun ensimmäiset kokoontumisrajoitukset koronavirusepidemian vuoksi asetettiin, Lahden Diakonialaitoksen diakoniapalveluissa heräsi suuri huoli yksinäisistä, lähimmäisen apua ja tukea tarvitsevista lahtelaisista. Meidän Dilakorttelissa työskentelevien leipälaji on ihmisten kohtaaminen kasvokkain. Autamme ihmisiä kohtaamaan toinen toisiaan koordinoimalla vapaaehtoistoimintaa, kohtaamme lahtelaisia Dilapisteillä eri puolilla Lahtea ja ohjaamme ryhmätoimintoja mm. odottaville äideille. Nyt, kun emme voi tavata toisiamme kasvotusten, olemme kaikki täysin uuden tilanteen edessä.

Olemme DILAssa nopeasti ideoineet ja ottaneet käyttöön uusia toimintatapoja, jotta lahtelaisten ei tarvitsisi jäädä yksin koteihinsa. Avasimme uuden puhelinnumeron juuri sinua varten: meidät tavoittaa Dilaluurista numerosta 044 713 2026 tiistaisin ja torstaisin klo 12-14. Dilaluuriin vastaavat vapaaehtoisemme: voit jutella mieltäsi painavista asioista tai asioista, jotka ilahduttavat arjessasi näinä vaikeina aikoina – virallista koronainfoa tai palveluohjausta emme kuitenkaan toteuta.Toiseksi voit tehdä hyvää myös kotoa käsin: neuloa sukkia, töppösiä, käsineitä tai askarrella esimerkiksi postikortteja tai linnunpönttöjä. Toimitamme valmiit käsityöt lahtelaisille lapsiperheille ja ikäihmisille sekä Romaniaan romanilapsille. Lisätietoja kotivapaaehtoisuudesta saat Dilaluurista.

Nuorten sote-työpajamme Stoori on siirtänyt valmennuksensa verkkoon. Vauvan Taikan hoivaa ja leiki -pienryhmät toteutuvat niin ikään puhelin- ja verkkotapaamisina.

Keskiviikkoisin normaalisti Dilakorttelissa kokoontuva OloDila on siirtynyt verkkoon ja kokoontuu discordissa joka keskiviikko klo 15-17. Tavoitat meidät päivittäin myös somesta: kerromme arjestamme ja työstämme facebookissa, instagramissa, twitterissä ja blogissamme. Toivottavasti pystymme piristämään arkeanne myös näillä postauksilla!

Älä jää yksin omien mietteidesi kanssa, vaan hakeudu puhelimitse tai virtuaalisesti toisten ihmisten seuraan. Kotivapaaehtoisuus on mielekäs tapa olla tarpeellinen poikkeusolojen aikana, kun emme voi tavata toisiamme.

Anne-Maria Karjalainen, diakoniajohtaja
Kaisa Rikkonen, vastaava vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Sirpa Ernvall, projektipäällikkö
Marjo Karinkanta, projektipäällikkö ja yhteisökoordinaattori
Saila Immonen, vastaava ohjaaja
Mirva Porter, projektipäällikkö
Lahden Diakonialaitos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti