Hae tästä blogista

tiistai 7. tammikuuta 2020

Mikä ihmeen työpaikkalähettiläs?

Oikein hyvää alkanutta vuotta 2020!

Tämä vuosi alkaa diakoniajohtajalla työpaikkalähettiläänä - mistä työpaikkalähettiläisyydessä onkaan kyse? Me Lahden Diakonialaitoksen diakoniapalveluissa haluamme kertoa työstämme ja siitä miten me kohtaamme ihmisiä Dilakorttelissa sekä minkälaisia asioita me mahdollistamme. Työmme "kotipesä" on Lahden keskustassa sijaisteva Dilakortteli, mutta jalkaudumme työssämme ympäri Lahtea. Diakoniajohtajana työ vie minua vielä laajemmin verkostotyöhön koko Suomen alueelle ja lisäksi tällä hetkellä harvakseltaan, mutta säännöllisesti Keski-Eurooppaan ja Venäjälle.

Diakoniajohtaja työssään juontamassa DILA 150 vuotta puutarhajuhlaa elokuussa 2019. Kuva: Sonja Siikanen.
Jokainen diakoniapalveluiden työntekijä toimii vuorollaan työpaikkalähettiläänä. Tavoitteena on tehdä tutuksi kunkin työtä ja työnkuvaa, työympäristöä, yhteistyökumppaneita jne. Yksi tavoite on tehdä diakoniapalveluissa työskentelyä tutuksi myös potentiaalisille uusille työkavereillemme - kun rekrytoimme uusia työntekijöitä #työpaikkalähettiläs ja #lahdendiakonialaitos auttaa löytämään tietoa siitä mitä käytännön työmme on.

Diakoniajohtajana keskeisin työtehtäväni on vastata Lahden Diakonialaitoksen diakoniapalvelulinjasta, sen henkilöstöstä, taloudesta, resursseista, työtiloista, turvallisuudesta eli kokonaisuutena siitä, että diakoniapalveluissa homma toimii. Olen toiminut tässä tehtävässä 2,5 vuotta ja työssäni on koko sen ajan painottunut vahvasti myös kehittäminen. Diakoniapalvelulinja on laajentunut parina viime vuonna sekä henkilöstömäärältään että rahoituspohjaltaan. 1.3. alkaen olemme jo 19 työntekijän työyhteisö.

Romaniassa lokakuussa 2019 tutustumassa romanikylissä tehtävään koulutuksen kehittämistyöhön.
Arkijohtaminen kuvastaa sanana hyvin tämänhetkistä työtäni. Työ pohjautuu voimassa olevaan diakoniastrategiaan ja sen edistämiseen. Kuitenkaan kehittäminen ei ole aina eikä edes joka viikko keskiössä, vaan henkilöstöjohtaminen, verkostotyö, suuntaviivojen asettaminen ja erilaisten asioiden koordinointi täyttävät tehokkaasti kalenteriani. Lisäksi vaikuttamistyö ja jonkin verran myös edustustehtävät ovat osa työtäni.

Piispa Matti Repo ja Keski-Lahden seurakunnan sekä Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän edustajia vierailulla Lahden Diakonialaitoksella.
Vuosi 2020 alkaa siis diakoniajohtajan työpaikkalähettiläsvuorolla, joten viikolla 2 pääsette seuraamaan arkeani lahden_diakonialaitos -instagram tilillämme, tervetuloa mukaan!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti